Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Erwin Dernicourt Treedt Aan Als Pg Bij College Van Procureurs Generaal

Erwin Dernicourt treedt aan als PG bij College van procureurs-generaal

Aantreden als PG met focus op verdere digitalisering en versterking samenwerkingsverbanden

Binnen het Openbaar Ministerie (OM) is Erwin Dernicourt dinsdag 14 februari 2023 geïnstalleerd als procureur-generaal bij het College van procureurs-generaal. In zijn nieuwe functie zal Dernicourt zich richten op verdere digitalisering en versterking van de samenwerkingsverbanden binnen het OM.

Dernicourt, afkomstig uit het arrondissementsparket Rotterdam, volgt Wim de Bruin op, die sinds 2007 PG was. Dernicourt ziet zijn aanstelling als een "grote eer en uitdaging" en benadrukt het belang van een sterk en onafhankelijk OM.

Hij stelt dat een van zijn speerpunten de verdere digitalisering van het OM is, waarbij de focus ligt op het verbeteren van de efficiëntie en het vergroten van het gemak voor burgers. Daarnaast wil hij de samenwerking tussen de verschillende onderdelen van het OM versterken, zowel nationaal als internationaal.

Dernicourt is ervan overtuigd dat deze stappen bijdragen aan een slagvaardiger en effectiever OM, dat klaar is voor de uitdagingen van de toekomst. Hij kijkt ernaar uit om samen met zijn collega's te werken aan een rechtvaardig en veilig Nederland.


Komentar